חגים ומועדי השנה

מותר לקנות בגדים חדשים בבין המצרים?

  • כ"ז תמוז התש"פ

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה,

האם מותר לקנות בגדים חדשים בבין המצרים?

תודה רבה מראש על התשובה

תשובה

שלום רב,

עד ראש חודש אב - מותר לקנות בגדים חדשים. אמנם אם מדובר בבגדים שיש צורך לברך עליהם שהחיינו - טוב להיזהר שלא ללובשם בפעם הראשונה החל מי"ז בתמוז (שלחן ערוך אורח חיים סימן תקנא סעיף יז), אלא אם כן את לובשת אותם בשבת (משנה ברורה ס"ק צח. וכ"כ בספר חזון עובדיה ארבע תעניות עמוד קכט, אלא שהוסיף שיש חסידים שנוהגים להחמיר בזה אף בשבתות).

2. ומראש חודש אב - אין לקנות בגדים חדשים - גם כאלה שלא מברכים עליהם שהחיינו, ואפילו כשבדעתך ללובשם רק אחרי תשעה באב (יעויין שלחן ערוך ורמ"א שם סעיף ז, ומשנה ברורה ס"ק מט, וחזון עובדיה שם עמוד רח).

וכן מראש חודש אב אין לחדש בגדים אפילו בשבת (רמ"א שם סעיף ו), וגם למנהג הספרדים נכון להחמיר בזה (חזון עובדיה שם עמוד קלד).

בברכה,

הלל מאירס