תפילה וברכות

הלכות ברכות

  • כ"ג תמוז התש"פ

שאלה

1. האם ברכת מזונות לספרדים,על מאפה מתוק או מעט מתוק מלחם,תלויה באדם עצמו,כלומר אם הוא מרגיש או לא את המתיקות ?
2. האם ברכה על מאכל מסוים תלויה ביעוד שלו,כגון: קרוטונים שיוצרו במיוחד לצורך שימוש בסלט או מרק,האם ברכתם שונה מקרוטונים הנעשים בבית לצורך אכילה כמו שהם ?

תודה רבה,בבקשה מקורות.

תשובה

שלום וברכה

1. מאחר וצריך שיהיה הטעם מורגש היטיב לא מסתבר שיהיו כאלו שירגישו וכאלו שלא ירגישו את המתיקות.

2. יש הבדל וכדלהלן.

לחם שנאפה כרגיל והינו המוציא אינו יורד מברכת המוציא עד שהוא מאבד את צורת פת ולכן כאשר לוקחים בבית והופכים אותו לקרוטונים הוא נשאר עדיין המוציא. אבל כאשר אופים לחם לכתחילה כקרוטונים זה בגדר פת הבאה בכיסנין, כי זה יבש ואוכלים את זה בכסיסה.