חגים ומועדי השנה

מותר לקחת גלולות למניעת הריון בשבת?

  • י"ז תמוז התש"פ

שאלה

היי, יש לי כמה שאלות:

1. האם מותר בתקופה הזאת שבין י"ז בתמוז לבין תשעה באב להתחיל דברים חדשים? הבנתי שאסור "להתחדש".
אני שואלת כי אני רוצה להתחיל ליטול גלולות למניעת ההריון (יש לי היתר מרב), וצריכה להתחיל אותן בדיוק בתקופה של החודש הזה.

2. האם מותר ליטול גלולות בימי צום?

3. האם מותר להתחיל ליטול גלולה בפעם הראשונה ביום שבת?

4. אין לגלולות כשרות, זה משנה?

תודה וסליחה על השאלות הלא נעימות :)

תשובה

שלום רב,

1. מותר.

2. מותר בלי מים.

3. אם רב שמוסמך לפסוק התיר לך לקחת גלולות, את יכולה לקחת גם בשבת (שו"ת באר משה חלק א' סימן לג אות ח, וחזון עובדיה שבת חלק ג' עמוד שסו) - אפילו בפעם הראשונה.

4.  אם קיבלת היתר מרב פוסק וכנ"ל - אין צורך בכשרות.

בברכה,

הלל מאירס