אם אין צורך בעורלה מדוע היא נבראה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מדוע יש צורך בברית מילה הרי אם לא היה צורך בעורלה אז האדם לא היה נברא איתה! יש כאן התערבות בבריאת האדם.

תשובה

ילקוט שמעוני פרשת תזריע רמז תקמז שאל טורנוסרופוס הרשע את ר"ע איזה מעשים נאים של הקדוש ברוך הוא או של בשר ודם, אמר ליה של בשר ודם נאים, אמר ליה הרי השמים והארץ יכול אתה לעשות נאים מהם, אמר ליה לא תאמר לי בדבר שהוא למעלה מן הבריות שאין שולטין עליו, אלא דברים שהם מצוים בבני אדם, אמר ליה למה אתם מלים אמר ליה אף אני יודע שעל דברים אלו אתה שואל ולכך הקדמתי ואמרתי לך שמעשה בשר ודם נאים משל הקדוש ברוך הוא, הביא לו שבולים וגלוסקאות אלו מעשה הקדוש ברוך הוא ואלו מעשה בשר ודם אין אלו נאים, אמר לו הואיל והוא חפץ במילה למה אינו מהול ממעי אמו, אמר לו לפי שלא נתן הקדוש ברוך הוא לישראל את המצות אלא לצרף בהם, וכך אמר דוד כל אמרת ה` צרופה, ואומר אמרת ה` צרופה מגן הוא לכל החוסים בו:

בברכה - בנימין שמואלי