הדלקת נר לצדיק האם זה רק ביום ההילולא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם נכון שלא מומלץ להדליק נר לצדיק ביום רגיל,יום שלא מתקיית הילולתו.אלא רק ביום ההילולה מותר להדליק נר ולבקש ממנו שיתפלל.

תשובה

שלום וברכה

אפשר להדליק נרות לעילוי נשמות הצדיקים בכל עת ובכל זמן, יש לזה אפקט והשפעה רבה יותר ביום השנה. אותם נשמות צדיקים מיוחדים ששומרים על קשר עם העולם הזה ולעילוי נשמות צדיקים אלו רצוי להדליק נרות, ולבקש מהקב"ה שבזכות הצדיק יקבל הקב"ה את התפילה.

בהצלחה - מנשה ישראל