שו"ת בין המצרים

שיפוץ דירה מר"ח אב

  • כ"ט סיון התש"פ

שאלה

לכבוד הרב שלום.
קנינו בשעה טובה דירה. קבלת הדירה ביום כח' תמוז אי"ה. הדירה זקוקה לשיפוץ רציני הכולל החלפת אמבטיה, שבירה ובניה של קירות,החלפת דלתות, ריצוף,צבע ועוד. אנו צריכים לפנות את דירתנו הנוכחית כחודש וחצי לאחר מכן.
קבלן שיפוצים העריך את תקופת השיפוצים כ- 4-5 שבועות. (כמובן שעד שלא מתחילים שיפוץ לא באמת יודעים כמה זמן זה ימשך..)
שאלתי היא האם ניתן להתחיל שיפוצים לפני תשעת הימים ולהמשיך גם בתשעת הימים?
האם ניתן להתחיל שיפוצים מר"ח אב? במידה וכן, האם יש הבדל בין סוגי השיפוצים שמותר או אסור לעשות בתקופה זו?
האם ניתן לקנות בתקופה זו חומרי בניה כמו קרמיקה, ארון אמבטיה ,ברזים וכד'.
אודה לרב אם יוכל לענות לשאלתי בהקדם משום שעלי לסגור תאריך עם הקבלן .
שאלה נוספת- ביתי בת 20 ,סיימה כעת סמינר. קיבלנו הצעת שידוך שנראית מתאימה אך ביקשנו ממנה להמתין כחודשיים עד שנעבור דירה כדי שנהיה פנויים יותר להתעסק בעניינה אך היא מתעקשת להיפגש כבר עכשיו. מה דעת הרב בנושא?

תשובה

שלום וברכה

מותר לשפץ גם בתשעת הימים ולקנות כל הצריך בכל תשעת הימים.

אין לעכב את הבת בשידוך ומצווה למהר בזה ככל האפשר.