שבת

האם רווקה יכולה להדליק נרות שבת בברכה?

  • י"ז סיון התש"פ

שאלה

שלום רב, אני רווקה הגרה בבית הוריי ולא נוהגת להדליק נרות. שליח חב״ד אמר לאימי שכדאי לי להדליק נר שבת בברכה. האם נכון הדבר? כמו כן, מבלבלת אותי ההלכה שכאשר הדליקו כבר באותו המקום, אין לברך. חשוב לציין, אנחנו מעדות המזרח (על פי הרב עובדיה) אך חלילה לא מזלזלים לרגע במנהגי חב״ד. תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

נכון שכך מנהג חב"ד שבנות שהגיעו לגיל חינוך מדליקות נרות בכל ערב שבת בברכה (הגרמ"מ שניאורסון זצ"ל בספר שערי הלכה ומנהג חלק אורח חיים חלק א' עמוד רנט).

אולם דעת הגר"ע יוסף זצ"ל שאם את גרה עם אימך - והיא מדליקה נרות שבת - את פטורה מהדלקה זו, ואסור לך להדליק בברכה. ואם את רוצה להדליק - תשמעי את הברכה מפי אימך ותעני אחריה אמן, ומיד אחר כך תדליקי בעצמך בלא ברכה (שו"ת יחוה דעת חלק ב' סימן לב), וכיוון שאת הולכת על פי פסקיו - אסור לך להדליק בברכה.

בברכה,

הלל מאירס