שאל את הרב - כללי

מה המקור שיהיה גם משיח בן יוסף?

  • ט"ו סיון התש"פ

שאלה

מה המקור שיהיה גם משיח בן יוסף?

מה תפקידו של משיח בן יוסף?

והאם אנשים יכירו אותו?

תודה!

תשובה

שלום רב,

יש אריכות דברים בכל הנושא הזה של משיח בן יוסף, ובקיצור נמרץ ממש -

1. המקור הוא מהפסוקים בספר זכריה (פרק יב פסוקים י-יב) וְשָׁפַכְתִּי עַל בֵּית דָּוִיד וְעַל יוֹשֵׁב יְרוּשָׁלִַם רוּחַ חֵן וְתַחֲנוּנִים וְהִבִּיטוּ אֵלַי אֵת אֲשֶׁר דָּקָרוּ וְסָפְדוּ עָלָיו כְּמִסְפֵּד עַל הַיָּחִיד וְהָמֵר עָלָיו כְּהָמֵר עַל הַבְּכוֹר. בַּיּוֹם הַהוּא יִגְדַּל הַמִּסְפֵּד בִּירוּשָׁלִַם כְּמִסְפַּד הֲדַדְרִמּוֹן בְּבִקְעַת מְגִדּוֹן. וְסָפְדָה הָאָרֶץ מִשְׁפָּחוֹת מִשְׁפָּחוֹת לְבָד וגו'. ורש"י שם (פסוק י) הביא מדברי רבותינו במסכת סוכה (דף נב עמוד א) שדרשו פסוקים אלו על משיח בן יוסף שנהרג.

2. כתב רב סעדיה גאון בספרו אמונות ודעות (מאמר השמיני עמוד 123) שאם יחזרו בתשובה לא יהיה צורך במשיח בן יוסף, אלא הקב"ה יראה לנו משיח בן דוד פתאום. ואם לא יחזרו בתשובה יהיה משיח בן יוסף קודם לו, ויהיה כשליח לו וכמתקן האומה ומסקל הדרך, וכמצרף באש לבעלי החטאים הגדולים, וכמכבס בבורית לבעלי החטאים הקלים. ע"ש. ובמילים אחרות: תפקידו של משיח בן יוסף יהיה להכין את העולם לקראת בואו של משיח בן דוד.

3. על פי האמור אם בסוף לא יחזרו בתשובה, ויהיה צורך במשיח בן יוסף, בוודאי שיכירו אותו.

בברכה,

הלל מאירס