אמונה

מה ההגדרה לספרי חקירות

  • ט"ו סיון התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב, ראיתי שהמון רבנים צדיקים מדורות עברו הזהירו שלא לקרוא בספרי חקירות. מה ההגדרה לספרי חקירות כדי שאדע להתרחק מהם?
שאלתי את הרב דניאל בלס שאלות שב''ה נענתי עליהם ואני מודה לרב שליט"א שהציל אותי מהבורות שלי. באחת ההתכתבויות שלי עימו, הרב המליץ לי על הספר ''עם סגולה" של הרב אביגדור מילר זצ''ל, אני רכשתי את הספר, ואני קראתי משהו שלא היה לי עליו שאלה ופתאום שקראתי שיש על זה תשובה אז זה בלבל אותי שכאילו יש כאן משהו שצריך לדבר עליו. האם בספר עם סגולה של הרב אביגדור מילר זצ''ל יש חקירה אסורה? אשמח שהרב ינחה אותי, אני מעוניין לשמור תורה ומצוות ללא חקירה, משום שהבנתי שככה קיבלתי מאבותי ורבותי ואותו דבר אני רוצה להנחיל לבני בע''ה. תודה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

תודה על תגובתך, שמחתי לעזור. עלה והצלח ידידי.

ספרי חקירות, הנם ספרים שעוסקים בנושאי תורה ומדע. לדוגמה, המורה נבוכים של הרמב"ם.

לעומתם, ספרי אמונה הנם ספרי מוסר ידועים ומפורסמים כגון מסילת ישרים, אורחות צדיקים ועוד.

נא ספר מה היה קשה לך עם הספר 'עם סגולה', אבדוק זאת יחד אתך.

בברכה,
דניאל בלס