חגים ומועדי השנה

האם יש דין תוספת שבת בערב שבת שחל בו יום טוב?

  • י"ג סיון התש"פ

שאלה

האם יש דין תוספת שבת גם בערב שבת שחל בו יום טוב כפי שהיה השנה בחג השבועות. תודה ואבקש לציין מקורות לתשובה.

תשובה

שלום רב,

מצאנו בדברי גדולי הפוסקים, הלא המה: הטורי זהב (סימן תר סק"ב) המגן אברהם (תחילת סימן תקכז) האליה רבה (שם סק"ב) והשלחן ערוך הרב (שם סעיף ח) שכאשר חל יום טוב בערב שבת, אפשר להתפלל ערבית של ליל שבת מבעוד יום. ע"ש. ומפורש יוצא מדבריהם ששייך תוספת שבת כשחל יום טוב בערב שבת, שהרי אחרת לא היה שייך להתפלל ערבית של ליל שבת מבעוד יום. ועיין מה שהאריכו בזה האדמו"ר מצאנז-קלויזנבורג זצ"ל בשו"ת דברי יציב חלק אורח חיים חלק א' (סימן קיז) והגר"נ גשטטנר זצ"ל בשו"ת להורות נתן חלק ה' (סימן יג-יז).

ומאחר ששייך תוספת שבת באופן זה, נראה שגם חייב לקבל על עצמו תוספת זו, שהרי יש כמה דברים שמותרים ביום טוב ואסורים בשבת כמו בישול לצורך אוכל נפש, וממילא יש צורך בתוספת זו ויש לה על מה לחול.

בברכה,

הלל מאירס