האם מותר לעשות שידוכים כתחביב?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מגיל קטן משדכת בין אנשים ,ויצא מזה 7 חתונות ברוך השם ,מדובר בחלקם חילונים וחלק דתים ,אחד מהם התגרשהאם עוון עלי ובכלל מותר לעשות שידוכים ,כמובן ללא תשלום ,כתחביב העניין שאדם דתי אמר כי אסור לי ,ולאף אדם שאינו דתי,

תשובה

שלום וברכה

 מצווה גדולה מאוד לשדך זוגות וזוכה את להקים בתים בישראל, וכל בית הנבנה בקדושה ובטהרה, מסייע לתיקון השלם ומקרבת את ביאת המשיח. וכל היכול לשדך מוזמן להצטרף לעושי המצוה ולהביא אור ושמחה לבתים רבים בישראל הממתינים לישועה. ומותר לשדך גם בתשלום, ולא רק בחינם, ואף אלו העושים בחינם, יש לקחת דבר מועט כתשלום סמלי, ויש בזה סגולות הרבה.

אוין עליך כל עוון אם חלק מהזוגות לא מסתדרים, ושכרך בעולם הבא לא מקופח כלל. וכ"ז הוא רק למי שעתידים לשמור את מצות הטהרה, אך מי שאין עתידים לשמור טהרת המשפחה, אין לך לשדך ביניהם.

תזכי להמשיך ולעשות מעשים טובים, תזכי למצות - בנימין שמואלי