שבת

מותר להזמין אורח שיחזור באמצע השבת ברכב לביתו?

  • ד' סיון התש"פ

שאלה

אפשר להזמין אורח שיחזור באמצע השבת ברכב לביתו ואני אומרת לו להישאר? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אם את יודעת מראש שהוא לא יישאר עד סוף השבת, אין להזמין אותו, אפילו שאת אומרת לו במפורש שאת מעוניינת שיישאר עד סוף השבת.

מקורות: על פי מה שכתבו בשו"ת אגרות משה חלק אורח חיים חלק א' (סימן צט) ובשו"ת שבט הלוי חלק ח' (סימן קסה ורנו), והגר"י זילברשטיין שליט"א בספרו חשוקי חמד על מסכת פסחים (עמוד קפט) בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל. וכן דעת הגר"ח קניבסקי שליט"א, הובא בספר הליכות חיים חלק ב' (תשובה קעט).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס