שבת

מותר לאכול סעודה חלבית בליל שבת?

  • ד' סיון התש"פ

שאלה

שלום וברכה,

בעז"ה בשבועות (שישי בצהריים) נסעד סעודה בשרית. האם ניתן להקל, ובליל שבת (כשבע שעות לאחר מכן) לאכול סעודה חלבית (כמובן, לאחר קידוש וברכה על הלחם)? ארוחה כזאת תהיה עבורנו עונג שבת הרבה יותר מאשר סעודה בשרית..

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

כן, זה אפשרי, כי זהו עונג שבת שלכם.

מקורות: אמנם נאמר בשלחן ערוך (סימן רנ סעיף ב) ירבה בבשר ויין ומגדנות כפי יכולתו. אולם כבר כתב המשנה ברורה (סימן רמב סק"א) שזהו משום שמן הסתם רוב בני אדם עיקר עינוגם בבשר ויין ומגדנות. ולפי זה תוכלו לאכול סעודה חלבית בליל שבת כשהיא עבורכם עונג שבת יותר מסעודה בשרית.

בברכה,

הלל מאירס