שבת

כיצד צריך לנהוג בשולחן שבת?

  • ג' סיון התש"פ

שאלה

שלום וברכה,

כיצד צריך לנהוג בשולחן שבת?
האם אחרי האוכל צריך לשיר שירים לומר דברי תורה ורק אח"כ לברך ברכה אחרונה ואח"כ להוציא קינוחים (ברכות מגע אש)
או האם ישר אחרי האוכל אפשר לברך ברכה אחרונה ואז להוציא קינוחים (ברכות מגע אש) יחד עם דברי תורה והשירים?

תודה רבה לכם

תשובה

שלום רב,

יש לשיר זמירות שבת ולומר דברי תורה במהלך הסעודה לפני ברכת המזון. אמנם את הקינוחים אפשר להניח עד לאחר ברכת המזון, כדי לברך לפניהם ולאחריהם, להשלים מניין מאה ברכות בשבת, ואין לחוש בזה לאיסור גורם ברכה שאינה צריכה, כמבואר בשו"ת יחוה דעת חלק ו' (סימן כו).

בברכה,

הלל מאירס