שבת

האם מותר לרוץ למקווה בשבת?

  • כ"ח אייר התש"פ

שאלה

כמעט שבת שלום..
האם מותר לרוץ למקווה בשבת (אחרי הדלקת נרות)? והרי מדובר בריצה לשם מצווה..
בברכה ובתודה,
הדס

תשובה

שלום רב,

בעיקרון מותר לרוץ לדבר מצווה בשבת, וטבילת מצווה של אישה בכלל זה. אלא שלעיתים קרובות ריצה ברחוב מהווה הפרת כללי הצניעות, ולכן מוטב להימנע ממנה ככל האפשר.

מקורות: על פי האמור בשלחן ערוך (סימן שא סעיף א) שאין לרוץ בשבת אלא אם כן הוא לדבר מצווה כגון לבית הכנסת או כיוצא בו. וכתב בספר מנחת שבת (סימן צ סק"ג) ויש לעיין היכא דהולך לבית הטבילה לטבול את עצמו אם גם זה מקרי לדבר מצווה לעניין זה ומותר לרוץ גם בשבת. ע"כ. אולם טבילת אישה פשוט שהיא בכלל דבר מצווה.

ומש"כ אלא שלעיתים קרובות וכו', כ"כ הגאון הרב פסח אליהו פאלק זצ"ל בספרו עוז והדר לבושה (עמוד 292).

שבת שלום,

הלל מאירס