גננת

  • כ"ו אייר התש"פ

שאלה

חברתי סייעת בגן ילדים (גן חובה). באחד הימים הגננת לא מצאה חפץ חשוב שהיה לה בגן והגננת אמרה שהיא בטוחה שיוסי (שם בדוי) לקח את החפץ והתעקשה על כך למרות שהסייעת אמרה לה שנראה לה שזה לא הוא. הגננת צעקה על הילד ליד כל הילדים ואמרה לו שיחפש איפה שם את זה, אך החפץ לא נמצא. היא אמרה לאימו שהוא לקח זאת והיא הענישה את הילד על כך.
לאחר כשלושה חודשים הסייעת קיבלה טלפון מגננת שהחליפה באחד הימים את הגננת בגן והיא (שלא ידעה מהסיפור) סיפרה לתומה שמצאה אצלה חפץ שלקחה בטעות מהגן ורוצה להחזירו. מסתבר שזה היה החפץ שעליו האשימו את הילד ליד כולם וכולם דיברו על כך עם הוריהם ויצא לו שם רע, ובנוסף נענש בחומרה ע"י הוריו על משהו שלא עשה.
הגננת כרגע אינה יודעת מכך. כאשר היא תדע מכך, עפ"י ההיכרות איתה, היא לא תספר לאף אחד על כך כי לא תרצה לצאת לא בסדר.
חברתי הסייעת חושבת שראוי לבקש את סליחתו של הילד וליידע את הוריו. הילד נענש והוכיחו אותו מול כולם על דבר שלא עשה.
היא איננה יודעת מה לעשות והאם כדאי להציע לגננת לעשות כך. הגננת עלולה לכעוס על התערבותה. מה אפשר לעשות במצב כזה?
אודה לכם על עצה ותשובה בעניין.
תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

לערב את המנהלת שתדרוש מהגננת לבקש את סליחת הילד לעיני כולם ולפייס אותו שלא יישאר מצולק לכל החיים על לא עוול בכפו. אם אין מנהלת יש לעשות את זה הפיסו ללא רשותה של הגננת.