נשים

איך להחזיק בשמירת נגיעה ?

  • כ' אייר התש"פ

שאלה

היי כבוד הרב,
אני בחורה שומרת מצוות , ומשתדלת מאוד בשמירת נגיעה, בחודש האחרון הכרתי בחור מסוים (לא דרך שידוכים אלא פשוט בדרך מסוימת הכרנו) , ואנחנו נפגשים. שנינו דתיים, ושנינו רוצים להתחתן מוקדם ולמצוא כבר זוגיות ושנינו מחפשים זוגיות , זתומרת שלא מתחילים סתם קשר עם בני המין השני, אנחנו מודעים לזה שזה המצב אצל שנינו , ושאם אנחנו מתראים שנינו יודעים שזה לא סתם כידיד וידידה ושאין דבר כזה ידיד וידידה, מצד שני הקשר שלנו מאוד לא מוגדר,יכולה להגיד לך שאנחנו מתנהגים כמו זוג , ונפגשים המון , וכולם מגדירים אותנו כזוג במשפחות שלנו אבל אנחנו? אנחנו לא יודעים אם אנחנו זוג , אנחנו לא זוג אבל אנחנו גם לא לא זוג מבין? אבל זאת לא הבעיה שעליה אני שואלת. הבעיה היא שמירת נגיעה. הרב, אני באמת האמנתי שאני יכולה לשמור נגיעה אני באמת בטחתי בזה בלב שלם, ידעתי שכשיגיע מי שיגיע אני אשמור , ואין מצב שלא אין סיכוי שאני אפול לא ידעתי הרב שזה יהיה כל כך קשה , והנה הגיע מישהו וכבר בפגישה השלישית נפלנו, והתחבקנו ואחזנו ידיים וכו... ומאז המגע הראשון , הכל השתנה אתה כבר יודע על מה אני מדברת. לא הגענו למשהו מוגזם מדי ברוך ה זה תמיד מסתכם כזה בחיבוק עמוק , באחיזת ידיים, חיבוק מותניים אבל עדיין זה נורא וזה רק ההתחלה יש לי כזה מצפון הרב באמת, זה מצווה שכל כך חשובה לי מצווה שבעבר בחיים לא ראיתי את עצמי מתוורת עליה ואילו היום .. קשה לי הרב קשה לי. זה בא גם עם רגשות לאותו אדם וגם עם יצר והכל מתערבב , וניסינו הרב אמרנו אוקי אז לא נהיה בחדר יחד , אז היינו במקום עם אנשים ובכל זאת נפלנו, ואמרנו טוב אז נהיה עם דלת פתוחה ונהיה זה ונהיה זה אבל זה לא עזר. ואני לא יודעת מה לעשות יותר , היום הייתה הפגישה השביעית שלנו ושוב נפלנו , אני כל כך רוצה להאמין שאפשר לשמור על זה ובשביל זה אני פונה אלייך הרב, איך אפשר לשמור נגיעה ?תמליץ לי הרב איך לשמור את זה, תחזק לי למה כי נדמה לי שכבר שחכתי , כי זה פשוט כל כך הוריד אותי רוחנית שבאמת לאט לאט המצפון יורד לי לאט לאט כבר. המגע בא גם מיוזמתי ולא רק מיוזמתו ולאט לאט כבר לא אכפת לי כי פשוט בא לי, בא לי את הקרבה הזאת איתו אבל הרב אני כל כך אוהבת את אבא שבשמיים וכל כך לא בא לי לאכזב אותו, בכל מגע קטן איתו אני מרגישה שהקבה מזיל דמעה וזה הורס אותי הרב, וגם אני יודעת כמה המצווה הזו חשובה אני יודעת כמה היא יכולה להועיל לזוגיות , אני רק צריכה שיחזקו לי את זה עוד שאוכל באמת להילחם, שלא אגיד יותר "לאלא אל תגע בי " ובסוף אפול אז בבקשה הרב תעזור לי איך אפשר להצליח להיפגש אחד עם השני ולשמור נגיעה? ולא ליפול? איך להבין את המשמעות של המצווה הזו יותר ולהילחם עליה? להתחתן כרגע זה לא אופציה לשנינו אפילו ששנינו רוצים להתחתן מוקדם אבל זה לא המצב כרגע אז מקווה שהתשובה לא תהיה 'להתחתן כמה שיותר מהר" כמו שכולם אמרו לי עד עכשיו .
תודה כבוד הרב!מחכה לתשובה שלך.

תשובה

שלום וברכה

א. ראשית לא הבנתי מדוע אתם לא בטוחים בזוגיות שלכם? נראה ששניכם זוג מושלם משמים.

ב. כתבת שאין אפשרות לחתונה כרגע, האם מותר לי לשאול מדוע?

ג. והוא העיקר אציע לראות את ההרצאה הבאה של הרב זמיר https://www.hidabroot.org/video/60896

לקרוא את החוברת מגע הקסם https://www.hidabroot.org/writer/2121/%D7%9E%D7%92%D7%A2-%D7%94%D7%A7%D7%A1%D7%9D

ולראות את חומרת האיסור כאן https://www.hidabroot.org/question/28741

אשמח לסייע לך עוד ככל הצורך.

עלי והצליחי וקבלו על עצמכם יחד לשמור נגיעה כראוי עד לחתונה וטהרה בעז"ה