שבת

הורדת העישון בשבת

  • י"ז אייר התש"פ

שאלה

אני מעשנת בשבת ומרגישה לא טוב מזה (לא פיזית ) המצפון שלי לא שקט,אבל אני לא מצליחה להחזיק מעמד מה עושים?

תשובה

שלום וברכה

אני מתנצל על האיחור הרב בהתייחסות לשאלתך.  עקב עומס על המערכת לא ראיתי את שאלתך עד הנה ואיתך הסליחה.

ההימנעות מהעישון בשבת הוא אכן חשובה מאוד העישון הוא מהמכשולות הכי חמורים בשבת כי בכל שאיפה ושאיפה עוברים על איסור שבת מן התורה. אשרייך שבחרת ללכת בדרך ה' ואת מנסה בכל עוז להפסיק לעשן בשבת.

הדרך הטובה ביותר והנכונה ביותר היא להרוויח 2 ציפורים במכה אחת והיא להפסיק לעשן לגמרי בין בחול בין בשבת על ידי הצטרפות לתוכנית גמילה וזה יביא לך גם בריאות טובה וגם חיסכון כספי ועל הכל שמירה מחילול שבת.

אם משום מה אין לך רצון/ אפשרות להפסיק לעשן כליל. יש להשתדל להמעיט ככל האפשר את העישון בשבת למשל לקבל על עצמך שבליל שבת את לא צמה כלל עד הבוקר. בבוקר בכל סיגריה את תוותרי על השאיפה האחרונה  או להגדיל מרווחים בין סיגריה וסיגריה וכדו' ולאחר תקופה שתתרגלי תגדילי עוד את ההפסקה ובעז"ה תצליחי להפסיק לגמרי.

ראי https://www.hidabroot.org/article/216905

עלי והצליחי ואשמח לסיע לך עוד.