כתוב שאין ליהודים וגויים אותו מספר שיניים, איך זה מסתדר עם המציאות?

  • ג' אייר התשע"ט

שאלה

כתוב במדרש תלפיות ענף אברים, שרק ליהודים יש 32 שיניים אבל לגוים יש רק 31, אבל באמת לפי המדע והמציאות לכולם יש 32 שיניים, וגם ראיתי שכך כתב הרב חיים קניבסקי, מה ההסבר בזה? תודה

תשובה

שלום רב,

שני תיקונים ברשותך -

א. בספר מדרש תלפיות (ענף אברים, ד"ה אמר המאסף קבלתי) כתב, שקיבל שדווקא לישראל יש ל"ב שיניים, אבל לאומות העולם יש ל"ג.

ב. בספר דרך שיחה חלק א' (עמוד רכז) הביא שהרב חיים קניבסקי שליט"א סיפר בשם גיסו הרב יצחק זילברשטיין שליט"א שיש רופא שיניים בארצות הברית ששונא יהודים, וכשבאים אליו סופר השיניים - וכשמוצא 32 אינו רוצה לטפל!

ובדבר שאלתך איך זה מסתדר עם המציאות - ראה https://www.hidabroot.org/question/41684

בברכה,

הלל מאירס