שבת

האם מותר לתת מתנות בשבת?

  • י"ב אייר התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
אני מגיע להתארח אצל חמותי בשבת והבנתי שיש בעיה בנתינת מתנות בשבת איך אם כן מותר לתת מתנות?
תודה

תשובה

שלום רב,

אם מדובר באוכל ושתייה שיעשה בהם שימוש בשבת, מותר לתת אותם מתנה בשבת (שלחן ערוך הרב סימן שו סעיף טו), וכן כל מתנה שהיא לצורך שבת מותרת (משנה ברורה שם ס"ק לג).

ואם מדובר במתנה שאינה לצורך שבת - יש עצה לזכות אותה מערב שבת לחמותך על ידי אחר, באופן שיגביה את המתנה, ויאמר: "אני זוכה לה לפלונית מתנה זו", ואז תוכל לתת לה את המתנה בשבת, אם אין עליה תורת מוקצה (שו"ת יחוה דעת חלק ג' סימן כא).

בברכה,

הלל מאירס