האם מותר למכור מתנה שקיבלתי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה הדין אם אני ביקשתי סליחה מאדם והוא אינו מוכן לסלוח..מה אני צריכה לעשות.. האם יש בכלל מטרה לעשות משהו.. שאלה שניה.. אם קיבלתי מתנה מ-"א" ואני לא משתמשת בה והבאתי אותה כמתנה ל-"ב" ו"ב" רוצה לשלם לי על זה למרות שאני קיבלתי את זה חינם.. מותר לי לקחת את הכסף

תשובה

שלום וברכה

א. כך נפסק בשולחן ערוך: עבירות שבין אדם לחבירו אין יום הכיפורים מכפר עד שיפייסנו, ואפילו לא הקניטו אלא בדברים צריך לפייסו, ואם אינו מתפייס בראשונה יחזור וילך פעם שנייה ושלישית ובכל פעם יקח עמו שלשה אנשים, ואם אינו מתפייס בשלשה פעמים אינו זקוק לו יותר, ואם הוא רבו צריך לילך לו כמה פעמים עד שיתפייס, והמוחל לא יהיה אכזרי מלמחול".

ב. אפשר לקחת כסף מב` אע"פ שאת קיבלת מא` ללא תמורה.

בהצלחה - מנשה ישראל