חברה והשקפה

התבוללות היהודים לאחר השואה

  • כ"ז ניסן התש"פ

שאלה

שלום רב,
יש לי שאלה שמציקה לי (מבין רבות) בנושא השואה - לפני שפרצה השואה היו הרבה יהודים באירופה שהתבוללו, ולאחר שהסתיימה המלחמה הרבה מהיהודים שלא עלו לארץ ישראל, נפלטו למדינות אחרות באירופה כמו אנגליה וצרפת, או לארצות הברית, דיי מחוסר ברירה, ונטמעו שם כאשר חלק לא מבוטל מאותם יהודים התבוללו ואיבדו את זהותם.

אם הקב"ה מקשה את לבם של הגויים כלפינו בכל פעם שאנחנו מנסים להיטמע בהם, מה הטעם אחרי התבוללות כל כך גדולה לפני השואה לפזר את היהודים אחרי השואה ולהשאיר אותם במצב שכמעט אין סיכוי שלא יתבוללו, כי הרבה צעירים איבדו את המשפחות שלהם והלכו לאילו מוסדות שהמדינה שלחה אותם, ככה שהם בבחינת תינוק שנשבה.

אז מלכתחילה, מה היה הסיכוי שלהם לא לאבד את היהדות שלהם?!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

השואה היתה גזירה על הציבור, חשבונות שמים פרטיים עם מיליוני נשמות שירדו לעולם לתיקון קשה זה, מה שאין לנו הבנה בו. עם זאת, ניתן לראות בחיצוניות של הדברים, כי השואה קרתה בעקבות התבוללות המונית, וכי מאז השואה התחזק רובו של העם היהודי להכיר בחשיבות האחדות, לכן רבים מאוד עלו לארץ ישראל ונטשו את ארצות הגויים הזרות (גם יהודים שהמשיכו לגור בחו"ל עודדו ברובם את ישראל והתיישבות בה). עד היום הזה, בעקבות האנטישמיות בעולם, עולים יהודים רבים לארץ ישראל.

עוד בנושא השואה, נא לקרוא:

https://www.hidabroot.org/question/222786

https://www.hidabroot.org/article/863

בברכה,

דניאל בלס