איזה מוזיקה מותר ליצור?

  • כ"ה ניסן התש"פ

שאלה

אני רוצה לכתוב שירים, ולנגן כל מיני שירים,
איזה מילים אני יכול לשיר? (פסוקים, ציטוטי חז"ל, סיפור על קושי בעבודת ה', אהבת ה'.....)
תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

יכול לשיר כל דבר של תורה אם כוונתך לשמים אבל אסור להשתמש בשירים שלא לצורך התעוררות ועל כך נאמר במסכת סנהדרין דף קא עמוד א

תנו רבנן: הקורא פסוק של שיר השירים ועושה אותו כמין זמר, והקורא פסוק בבית משתאות בלא זמנו - מביא רעה לעולם. מפני שהתורה חוגרת שק, ועומדת לפני הקדוש ברוך הוא, ואומרת לפניו: רבונו של עולם! עשאוני בניך ככנור שמנגנין בו לצים. אמר לה: בתי, בשעה שאוכלין ושותין במה יתעסקו? - אמרה לפניו: רבונו של עולם, אם בעלי מקרא הן - יעסקו בתורה ובנביאים ובכתובים, אם בעלי משנה הן - יעסקו במשנה בהלכות ובהגדות, ואם בעלי תלמוד הן - יעסקו בהלכות פסח בפסח, בהלכות עצרת בעצרת, בהלכות חג בחג. העיד רבי שמעון בן אלעזר משום רבי שמעון בן חנניא: כל הקורא פסוק בזמנו - מביא טובה לעולם, שנאמר +משלי ט"ו+ ודבר בעתו מה - טוב.

בהצלחה,