חגים ומועדי השנה

מותר לאישה לעשות טיפולי לייזר בבין המצרים?

  • כ"ה ניסן התש"פ

שאלה

שלום,
האם מותר לעשות טיפולי לייזר להסרת שיער בתקופה של בין המצרים?

אני מתחתנת וצריכה לפני המקווה ללכת לטיפול כזה
וגם בלי קשר, כשאהיה נשואה בעזרת השם האם מותר לעשות את זה בתקופה כזאת?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

למנהג בנות ספרד ודאי מותר להסיר שיער בלייזר בבין המצרים, שהרי לפי מנהגן מותר להסתפר אפילו בשבוע שחל בו תשעה באב (יעויין חזון עובדיה ארבע תעניות עמודים קסג-קסד ואור לציון חלק ג' פרק כז סעיף ג).

וגם לבנות אשכנז מותר לאישה נשואה לגלח כל מה שנצרך לה כדי שלא תתגנה על בעלה (קובץ מבית לוי בין המצרים תשנ"ט עמוד ה הערה ב בשם הגר"ש וואזנר זצ"ל), והוא הדין שיכולה לעשות טיפול לייזר לצורך זה.

בברכה,

הלל מאירס