חגים ומועדי השנה

אבלות בחול המועד פסח

  • י"ט ניסן התש"פ

שאלה

מישהי שואלת, היום קברתי את אבא בחול המועד פסח, האם מותר היום להחליף בגדים להתקלח. תודה

תשובה

מועדים לשמחה,

אמנם אין אבלות בחול המועד, והיא מתחילה לשבת שבעה רק לאחר המועד, מכל מקום זהו דווקא לגבי אבלות בפרהסיא, אולם דברים שבצנעה נוהג (שלחן ערוך יורה דעה סימן שצט סעיף ב).

ולכן אסור לה להתקלח ולהחליף לבגדים מכובסים (אמנם בגדי יום טוב היא צריכה ללבוש), אכן לכבוד שביעי של פסח הכל מותר לה (יעויין דברי סופרים שם ס"ק יד).

בשורות טובות,

הלל מאירס