זוגיות

האם בזמן נדה צריכים לישון בחדרים נפרדים?

  • י"ח ניסן התש"פ

שאלה

שלום, אני עתידה להתחתן בעוד כמה חודשים, עדיין לא עברתי הדרכת כלה אבל יש שאלה שמסקרנת אותי.
האם יש הלכה כלשהי לגבי שינה של בני הזוג בחדרים נפרדים? או שאפשר בזמן נידה לישון באותו חדר פשוט במיטות נפרדות?
פשוט מעניין אותי מה ההלכה אומרת לגבי חדרים נפרדים ומה לגבי רק הפרדה של מיטות?
כלומר- מה החשיבות ומה יותר טוב עבור הזוגיות בזמן הנידה?
תודה רבה

תשובה

מועדים לשמחה,

אין הלכה ושום עניין לישון בחדרים נפרדים בזמן נדה. אמנם חייבים להפריד את המיטות, ומעיקר הדין מספיק שיהיה רווח כל שהוא ביניהן ולא יגעו זו בזו.

מקורות: יעויין רמ"א יורה דעה (סימן קצה סעיף ו) ופתחי תשובה (ס"ק יא) וספר טהרת הבית חלק ב' (סימן יב סעיף כג).

בשעה טובה,

הלל מאירס