חברה והשקפה

מה הסיבה להמנעות כתיבת נוסח ישראלי אחיד לכל עדות ישראל?

  • ט"ז ניסן התש"פ

שאלה

לאחר עלייתנו לארץ לפני כ70 שנה, הובאו יהודים מכל קצוות תבל, וכל יהודי הביא עימו מנהגים ונוסחים מיוחדים של בית אביו.
עם השנים נוצר פילוג בין עדות המזרח לאשכנז למרות שכולנו עובדים אל אחד, תורה אחת לעם אחד!
רציתי לשאול למה אנחנו לא נוטשים את כל המנהגים והתפילות לטובת כתיבת נוסח אחד לכולנו?
שתאחד אותנו כאומה אחת ואולי גם בעזרת ה' תקרב את ביאת המשיח.

אשחר בריימן

תשובה

שלום וברכה,

נא לצפות:

https://www.hidabroot.org/video/54313

 ולקרוא כאן על זרמים ביהדות:

https://www.hidabroot.org/article/1516

כמו שצריך אופה, וצריך תופר, וצריך סנדלר, כך צריך עדות שונות בישראל שמקפידות על מנהגים אחרים - שכולם יפים ורצויים בשמים.

"שבטי ישראל" מגנים זה על זה, בזכות הקפדתם על מנהגים ומצוות שאולי פחות מקפידים עליהם בעדות אחרות. לדוגמה, הספרדים שמים דגש גדול מאוד על הלכה ופשט, ואשכנזים על לימוד בעיון, חסידים על תפילה וחסידות, וכו' וכו'. כל אלה הם מנהגים יפים שראוי לשמור עליהם, כי מתוך השיתוף זוכים לרומם את עם ישראל.

האיחוד בין חלקי עם ישראל לא מגיע מתוך נוסח אחיד. האיחוד מגיע מתוך הלבבות! אהבת ישראל היא שמאחדת את כל חלקי עם ישראל, וזה חלק מעבודת המידות של אחרית הימים - לאהוב את כל עם ישראל. כך בסוכות מחזיקים את ארבעת המינים יחד, כפי שהם מייצגים את כל חלקי עם ישראל.

בברכה,

דניאל בלס