שו"ת פסח

עריכת סדר הפסח לאדם יחידי.

  • ח' ניסן התש"פ

שאלה

שלום עליכם.
אני גרוש ובד"כ הייתי מוזמן לליל הסדר אצל משפחה לעתים גם עם הנכדים. פעם ראשונה בחיי שאני אמור לערוך את ליל הסדר לבדי לגמרי . האם יחיד עורך את הסדר רגיל או שיש נוהל שונה . דילוג או כל שינוי אחר ?
(אם זה יעזור לאנשים אחרים אין לי בעיה שהשאלה תפורסם באתר כמובן לאלא פרטים מזהים)

תודה.

שלמה

תשובה

שלום וברכה

ראשית יש לדעת שמי שנאלץ לערוך את ליל הסדר לבד אינו עורך את זה לבדו. השכינה ומלאכי מעלה נמצאים אצל כל יהודי כמבואר בזוהר הקדוש שכל פמליא של מעלה באים לראות את עריכת הסדר של כל יהודי, על כן בוודאי יש לערוך את הסדר מתוך שמחה ולהודות לבורא על רוב רחמיו וחסדיו ביציאת מצרים ובכל דור ודור.

עורכים את כל הסדר כרגיל ללא שום שינוי ואף ישיר ויזמר עצמו את כל הזמירות שנוהיג לזמר בקול ובשמחה ושולחן סדר זה יעלה למרומים  ממש כמבואר בשם הרה"ק מצאנז ויעורר שמחה בפמליא של מעלה ויביא שפע רב של רחמים וחסדים לכל העולמות ונזכה לישועת ה' מהרה.

חג שמח,