שו"ת פסח

האם מותר לי לאכול בפסח משהו שנפתח לפני פסח? (כשר לפסח)

  • ז' ניסן התש"פ

שאלה

אם פתחתי ממרח כל שהוא (לדוגמא שוקולד)- כשר לפסח, והכנסתי לתוכו כף שהיא חמץ, מותר לי לאכול ממנה בפסח או שצריך לגמור לפני פסח? ואם פתחתי גבינה צהובה כשרה לפסח, והשתמשתי לפני פסח (עם היד) , מותר לאכול ממנה בפסח עצמו? ובכללי אם יש מוצר כשר לפסח האם מותר לי לאכול ממנו בפסח עצמו גם אם פתחתי לפני??

תשובה

שלום וברכה

אם את בטוחה שזה נקי לגמרי מכל פירור לחם הדבר מותר אבל אם יש ספק אפילו קטן יש להצניע את השוקולד לאחר פסח ולהשתמש בשוקולד חדש לפסח.

בגבינה צהובה אין חשש כלל כי ניתן לראות שזה נקי ואז ניתן להשתמש בפסח.

כך בכל מוצר שנפתח לפני פסח עיקר השאלה היא האם הכניסו שם כפית חמה של חמץ או פירור לחם.