תפילה וברכות

איך לצאת ידי חובת קריאת התורה בזמן קורונה?

  • ז' ניסן התש"פ

שאלה

איך אני יכול לצאת ידי חובה בקריאת התורה בחג, אם האפשרות היחידה היא תפילת יחיד? תודה

תשובה

שלום רב,

על פי ההלכה אין קורין בתורה בפחות מעשרה גדולים (שלחן ערוך סימן קמג סעיף א), ולכן אם אין אפשרות לקיים מניין שיעלה בקנה אחד עם הנחיות משרד הבריאות - אין לקרוא בתורה. ומכל מקום ראוי לקרוא לבדו מתוך חומש בלא ברכה.

מקורות: יעויין להגרא"ח נאה זצ"ל בספר קצות השלחן (סימן כה סעיף יד) שמי שלא שמע קריאת התורה בצבור יקרא לעצמו הפרשה מתוך חומש. ובהערה שם הביא שכן כתב המהר"י ברונא, והובאו דבריו בשער הכולל.

בברכה,

הלל מאירס