נשים

האם אישה יכולה לטבול באמבטיה בימי קורונה?

  • ז' ניסן התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
אשתי טובלת במקווה פעם בחודש ולאור המצב בימי הקורונה היא חוששת לטבול במקווה בגלל כל נושא ההידבקות.
האם היא יכולה לקבל היתר ולעשות טבילה בתוך האמבטיה בבית?
לתשובתך אודה,
חיים

תשובה

שלום רב,

יש להקדים שנכון להיום כל מקוואות הנשים עומדים בתנאים הנדרשים של חיטוי וכו', ואין כל חשש להיפגע או להידבק, ועל כגון זה נאמר (קהלת ח ה) "שומר מצווה לא ידע דבר רע", ולכן אפשר וצריך לטבול כרגיל תוך שמירה קפדנית על כללי ההיגיינה, ואין לפחד כלל. ורק מי שאמורה להיות בבידוד אסורה לטבול עד שתותר יציאתה.

ולעצם העניין יש לדעת שטבילה באמבטיה לא מועילה כלל, וכפי שכתב השלחן ערוך יורה דעה (סימן רא סעיף א) אין האשה עולה מטומאתה ברחיצה במרחץ ואפילו עלו עליה כל מימות שבעולם עדיין היא בטומאתה וחייבים עליה כרת עד שתטבול כל גופה בבת אחת במי מקווה שיש בהם מ' סאה.

בברכה,

הלל מאירס