שו"ת פסח

מדוע לנשים מותר לשתות יין בפסח

  • ד' ניסן התש"פ

שאלה

ידוע נשים לא מקיימות את מצוות השכרות בפורים משום שזה לא צנוע שאשה תשתכר ובנוסף אין דרכן ביין
אך יש פסוק שסותר זאת בזכריה "תירוש ינובב בתולות" אחד המפרשים מסביר גורם להן לשמוח ולשיר למרות שהם בצער שהם בתולות
אז איך מותר להן לשתות אז יש גמרא בכתובות שאומרת "כוס אחת יפה לאשה" טוב בסדר מסביר הכל זה גם נכנס יפה בפסוק
השאלה מדוע בפסח פתאום אין בעיה שישתו ארבע כוסות יין
וזה לא שאומרים ונשים ישתו מיץ ענבים או משהו אלא על כולם לשתות ממש יין מעיקר הדין ומדוע לא או רים את אותם כללים שאומרים בפורים?

תשובה

שלום וברכה

כאשר שותים לצורך מצוה ולא יותר זה לא מזיק ונותן לנשים תוספת קדושה גדולה.