שו"ת פסח

מה פשר החמץ כל ימות השנה

  • ב' ניסן התש"פ

שאלה

בהרצאה של הרב מני גירא שוורץ היום יום שישי בשעה 12:30 מוסר הרב כי לקראת פסח יש להבעיר את החמץ מביתנו כסמל להבערת הרע מקירבנו - שאלה לי בעקבות זאת...מה קורה עם החמץ בשאר ימות השנה ? הרי אנו צורכים חמץ מה קורה אז עם הרע? אם החמץ מסמל רע הרי צריך להבעיר אותו כל ימות השנה תרתי משמע אם כן מה הוא ההסבר? סליחה ותודה מראש

תשובה

שלום וברכה

מבואר בזוהר שאכילת המצה בפסח היא כעין חיסון לכל השנה. כאשר אוכלים מצה בפסח מקבלים שמיר המיוחדת לכל השנה אף כאשאר אוכלים חמץ לא ניזוקים.