אישה שהתגיירה לפני גיל שלוש, האם מותרת להתחתן עם כהן?

  • א' ניסן התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
אמא שלי עברה גיור כאשר אחותי היתה בת 5 ואני בת 2 וחצי. האם יש בעיה להתחתן עם כהן גם בגילאים כאלו מוקדמים? שמעתי פעם שרק מגיל שלוש ומעלה זה בעייתי.. תודה מראש!
נעמי.

תשובה

שלום רב,

נכון שישנה דעה שמי שהתגיירה כשהיתה פחותה מבת שלוש שנים ויום אחד כשרה לכהונה (דעת רבי שמעון בר יוחאי במסכת יבמות דף ס עמוד ב), אולם להלכה נפסק שגם היא אסורה להתחתן עם כהן (שלחן ערוך אבן העזר סימן ו סעיף ח).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס