חגים ומועדי השנה

ספרדייה שהתחתנה עם אשכנזי, האם מותרת לאכול קטניות בפסח?

  • כ"ז אדר התש"פ

שאלה

נשאתי בשעה טובה לבעל אשכנזי שבפסח לא אוכלים לא שרויה ולא קטניות. אני ספרדייה מרוקאית והורי אוכלים גם שרויה וגם קטניות. כיצד עלי עכשיו לנהוג בביתי. וכיצד על בעלי לנהוג בבית הורי
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. אין ראוי שתאכלי שרויה וקטניות בבית בעלך (שו"ת יביע אומר חלק ה' במפתחות לחלק אורח חיים סימן לז).

2. את יכולה לאכול שרויה וקטניות אצל הורייך (שם), אולם בעלך צריך להקפיד על זה, ומכל מקום מותר לו לאכול בכלים שבישלו בהם שרויה וקטניות (שו"ת יחוה דעת חלק ה' סימן לב).

בברכה,

הלל מאירס