שו"ת פסח

פסח

  • כ"ו אדר התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
מהן ההלכות החשובות לפני הפסח? חוץ מסילוק החמץ?
1. האם שיבולת שועל וכוסמת נחשבים חמץ גמור וצריך לסלק מהבית? גם אם הם לא מבושלים ? אלא בתוך קופסא/שקית, פתוחה כבר?
איך עושים בירור חמץ ואיך ומתי עושים בדיקת חמץ?
סבא שלי גר אתנו בבית ומאוד קשה לו לזרוק אוכל במיוחד לחם(יש לו טראומה מהשואה), וכל פסח קשה לי בגלל זה. לא רוצה לריב איתו ולפגוע בו, הוא לא מבין כשאני אטמרת לו שחייב לזרוק את הלחם ואסור להשתמש בו בפסח. יש לו אוכל עם קמח כמו עוגיות ועוד , ויש מצב שעלול להתווכח איתי ולריב, האם אני יכולה לאחסן אוכל כזה בקופסא ולסגור ולעשות מכירת חמץ על זה? איך לשכנע את סבא שלי שלא יאכל לחם כל הפסח,כי הוא טוען שקשה לו בלי לחם בגלל הבטן.. מה אני אעשה.
תודה

תשובה

שלום וברכה

1. אפשר למכור.

2. יש לחמניות שעשויות מקמת מצה והם כשרות לפסח תבררי איפה אפשר להשיג את זה ותקני לו.