שו"ת פורים

מתנות לאביונים ומשלוח מנות

  • כ"א אדר התש"פ

שאלה

למה צריך לתת מתנות לאביונים ומשלוח מנות? ממה נפשך אחד מהם מיותר!

הרי כל מה שנותנים מתנות לאביונים זה כדי שיהיה יכולת בידו לקיים סעודת פורים, אז אם כן למה לתת משלוח מנות?

וגם משלוח מנות חוץ מהטעם של להרבות אהבה ואחוה, זה כדי שיהיה יכולת בידו לקיים סעודת פורים, ואם כך, אם כבר נותנים משלוח מנות ויש בידו לקיים סעודה, למה לתת מתנות לאביונים?

אולי התירוץ הוא שצריך לתת את שניהם בגלל שאם נותנים רק מתנות לאביונים הוא יצטרך לקיים סעודה עם זה, אבל אם כבר נותן משלוח מנות אז הוא יוכל להשתמש בכסף למה שהוא רוצה, שעם הכסף הוא לא חייב להוציא לסעודה אלא יכול להשתמש למה שהוא רוצה, ואם יתנו רק משלוח מנות יוכל לקיים סעודה, אבל יהיה חסר לו בשביל הוצאות...

תשובה

שלום וברכה

משלוח מנות זה להרבות רעים וידידים וזה לא דווקא לעני.

מתנות לאביונים זה לעניים אפילו אינם מוכרים כלל ונותנים להם ממון לקנות צרכי החג.