האם הנפטרים יודעים את העתיד של קרוביהם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לך כבוד רב אבי המנוח נפטר לפני כ-4 וחצי שנים לערך,ובת דודה שלי חלמה חלום כזה: היא יושבת איתו איפשהו והוא מחייך אליה והוא מאחל לה מזל טוב לחתונה הקרובה שלה (היא מתחתנת עוד חודש וחצי בע"ה),ומוסיף ומבשר לה שבקרוב אחי מתחתן בחודש 6 ובאמת הוא קבע חתונה בחודש הזה (היא לא ידעה מזה בכלל),ושאני ואחותי גם נתחתן בע"ה גם בקרוב . האם הנפטרים יכולים לדעת את עתידם של הקרובים שלהם אם אתה יכול לפרט בהרחבה על הנושא אז אני אשמח . בתודה מראש נאור

תשובה

שלום וברכה

אכן יכולים המתים לדעת את מה שיקרה לחים, לפי גזירות שמיים באותו זמן. אם כי ברור שהדברים יכולים להשתנות לפי תפילות, ומעשים טובים ורעים.וכך מספרים חז"ל באבות דר` נתן פרק ג מעשה בחסיד אחד שנתן דינר לעני אחד בשני בצורת הקניטתו אשתו הלך ולן בבית הקברות ושמע שתי רוחות שמספרות זו עם זו ואומרת חדא לחברתה חברתי בואי ונשוט בעולם ונראה מה פורענות באה לעולם אמרה לה חברתי איני יכולה לצאת מפני שקבורה אני במחצלת של קנים. אלא לכי את ומה שאת שומעת אמרי לי. הלכה ובאתה אצלה אמרה לה חברתה כלום שמעת מאחורי הפרגוד מה פורענות באה לעולם. אמרה לה שמעתי שכל הזורע ברביעה ראשונה ברד מלקה אותו. הלך הוא וזרע ברביעה שניה.

של כל העולם ברד לקה אותה ושלו לא לקה. לשנה אחרת הלך ולן בבית הקברות ושמע שתי רוחות שמספרות זו את זו ואומרת אחת לחברתה בואי ונשוט בעולם ונראה מה פורענות באה לעולם. אמרה לה חברתי [לא כך אמרתי לך] איני יכולה לצאת מפני שאני קבורה במחצלת של קנים אלא לכי את ומה שאת שומעת אמרי לי. הלכה ובאתה אצלה אמרה לה כלום שמעת מאחורי הפרגוד. [אמרה לה] שמעתי שכל הזורע ברביעה שניה שדפון מלקה אותו. הלך וזרע ברביעה ראשונה. בא שדפון לעולם של כל העולם נשדף ושלו לא נשדף. אמרה לו אשתו מפני מה פורענות שבא לעולם של כל העולם לקה ונשדף ושלך לא לקה ולא נשדף.

ספר לה המעשה. לימים נפלה קטטה בין אשתו של אותו חסיד לבין אמה של [אותה] ריבה אמרה לה לכי [ואראך] בתך שהיא קבורה במחצלת של קנים. לשנה אחרת הלך ולן בבית הקברות ושמע אותן שתי רוחות שמספרות זו את זו. אמרה לה חברתי בואי ונשוט בעולם ונשמע מה אומרים אחורי הפרגוד. אמרה לה חברתי הניחי לי דברים שבינך לביני כבר נשמעו בין החיים: בברכה - בנימין שמואלי