חגים ומועדי השנה

האם אבקת מרק נחשבת מנה בתוך משלוח המנות?

  • י"ג אדר התש"פ

שאלה

שלום רב,
האם אבקת מרק (שיש לערבב אותה עם מים רותחים כדי שתהיה מוכנה למרק) נחשבת מנה בתוך משלוח מנות?
בברכה ובתודה,
הדס

תשובה

שלום רב,

אבקת מרק נחשבת מנה בתוך משלוח המנות.

מקורות: יש מחלוקת בין הפוסקים אם יוצאים ידי חובת משלוח מנות בבשר חי שאי אפשר לאכול ללא בישול וכמו שהביא המשנה ברורה (סימן תרצה סק"כ). ויעויין בשו"ת יביע אומר חלק ט' (חלק אורח חיים סימן עג) שפסק שיוצאים ידי חובה בבשר חי. ומלבד זאת הובא בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל (יבקשו מפיהו על פורים פרק א' אות ט) שהשולח מאכל שלצורך הכנתו אין צורך לבשלו על האש, אלא מספיק לשפוך עליו מים חמים כמו אבקת תפוחי אדמה וכדומה, נחשב כדבר מבושל, כיוון שהכנתו קלה.

בברכה,

הלל מאירס