שו"ת פורים

שבעה

  • י"ב אדר התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב
לצערנו הרב סבתא שלנו נפטרה בארץ
אמא שלי יושבת בצרפת
השאלה איך היא אמורה להתנהג
ביום רביעי בבוקר המשפחה בארץ עולים לקבר לסוף השבעה והיא פו בצרפת לא יודעת אך לנהוג
האם לקום מהשבעה ברגע שברץ הם חוזרים מהציון? או אחרי הסעודה?
האם היא צריכה לעשות סעודה בצרפת?
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

בכניסת החג של פוררים קמים מהשבעה. כמבואר בילקוט יוסף קצוש"ע יורה דעה דין אבלות בפורים

א. אין אבילות נוהגת בפורים בפרהסיא, אבל דברים שבצינעא נוהג. וגם מי שמת לו מקרוביו בפורים, והוא יום מיתה וקבורה, אינו נוהג אבילות בפרהסיא. ולכן האבל תוך שבעה ינעל מנעליו בפורים, ויחליף את בגדיו העליונים לכבוד פורים, וילבש בגדי שבת, ואינו קורע את אותם בגדים שלובש לכבוד פורים. ואפילו אם הוא אבל על אביו או על אמו. ורשאי האבל ללכת לבית הכנסת להתפלל ולשמוע מקרא מגילה. והאבל אסור ברחיצה ובתשמיש המטה בפורים, שדין יום הפורים כדין יום שבת, ויום פורים עולה לו למנין שבעה ימי אבלות. ואין הבדל בכל זה בין אם חל פורים ביום הראשון לימי אבלו, לבין אם חל בשאר הימים.

לא צריכה לעשות סעודה נפרדת ביום רביעי. אמליץ שהיא תהיה על הטלפון ותאמר תהילים יחד איתם בעליה לקבר.