האם העברת אנרגיות זוהי עבודה זרה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שאלתי מופנת לרב יצחק פנגר בעקבות הכתבה שקראתי במגזין הידברות מס` 6. מזה זמן מה אני עוזרת לאנשים ע"י טיפול באנרגיית אור המגן דוד וסמלים יהודיים, כגון המנורה, קריאת פרק בתהילים בזמן הטיפול, אנא בכוח, ועוד. נדהמתי לקרוא בכתבה שבעצם זו עבודה זרה, כשלמעשה עשיתי זאת בתמימות. יחד עם זאת בהמשך לכתבה תחת הכותרת , האם תחזור לעסוק בריפוי טבעי העברת סדנאות על כך. שאלתי- מה כן כשר בהעברת אנרגיות ואיך עושים זאת מבלי לעבוד עבודה זרה היכן אפשרי להשיג את הספר של האר"י הקדוש ב`שער רוח הקודש` אודה לך על תשובותך בהקדם האפשרי. בברכת שבוע טוב, וחג אורים שמח.

תשובה

שלום וברכה

אני משער שהרב יצחק פנגר שליט"א שהיה מהמאסטרים הכי גדולים בזה, והיה משיב כך: אי אפשר לעסוק ברייקי מבלי להתקשר למנטרות המקוריות, אלא אם כן את עושה את הטיפול בכף היד מבלי להתקשר לדבר הזה ששמו רייקי שיסודו בעבודה זרה, ואת לא מכוונת שום דבר בקשר לזה, אלא רק העברת אנרגיה בכף היד, מחשבות בשעת מעשה על דברים קדושים כמו צורת המנורה וכו`, אינו פוסל את המעשה. לשאלות נוספות תוכלי לברר עם הרב עצמו כשיתחיל בקרוב למסור הרצאות על העניין הזה ברחבי הארץ במסגרת הידברות.

חנוכה שמח - מנשה ישראל