נשים

ארוחה משותפת עם העובדים מחוץ לשעות העבודה

  • כ"ו טבת התש"פ

שאלה

שלום,
אני עובדת במקום עבודה מעורב, יש בקרוב ערב גיבוש לכל העובדים שבו יוצאים לארוחת ערב במסעדה מחוץ לשעות העבודה,הישיבה תהיה בשולחן אחד, אך חצי גברים וחצי נשים, האם ראוי לי כאישה דתייה לצאת לערב גיבוש? ומה דעת הרב באופן כללי לגבי השתתפות במפגשים מגבשים בתוך מסגרת העבודה?
תודה.

תשובה

שלום וברכה

גיבוש בין גברים לנשים הינו אסור בכלל ובפרט כאשר מדובר במקום עבודה שנפגשים יום יום. ולכן בוודאי שאין להשתתף בזה. רק בלית ברירה כאשר כופים על כך מהעבודה אפש רלבוא ולשבת נפרד וכל יראת שמים תשב בקצה השני של השולחן שלא תהיה כלל מעורבת עם הגברים.

בהצלחה,