קבלה לפני גיל 40

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם קבלה זה לא חומר שמותר ללמוד על פי חז"ל רק בגיל 40 אם כן אז למה פה בישראל אפשרי לראות מידע על החומר בקלות ובמיוחד אתר הידברות שמכיל מידע בשפע שמגיע לכל הגילאים

תשובה

שלום אכן כך,

לימוד הקבלה שהיא הרובד הכי עליון בתורה אינו נחלת הכלל, ורק למי שהתעלה בתורה וביראה מעל ומעבר הוא רשאי ללמוד את חכמת הקבלה, וכפי שהארכתי בעבר בתנאים הנדרשים ללימוד הקבלה, אולם יסודי תורת הקבלה כמו ראשית ההתהוות והשתלשלות העולמות בבריאה, האריכו רבותינו שכמעט חובה לכל יהודי לדעתם, והוא מעצם מצוות האמונה שנצטוינו עליה בתורה וידעת היום והשבות אל לבבך וגו`, ורק קבלה מסוג זה תמצא באתר `הידברות`.

הגע בעצמך, אדם שאינו מכיר אלא את הבריאה הגשמית שלעינינו וינסה במחשבתו להעלות את הבורא בגדלותו מעל כל הנמצאים, הרי נמצא שהוא מרומם אותו מעל שבעת הגלגלים שזהו עילוי פחות מאוד, אחרת הוא זה שמכיר שת סדרי ההשתשלשות ויודע כי בתחילת הכל האציל הקב"ה את הכתר העליון וכל סדר עולם האצילות וכו` אלפי רבבות עולמות לאין שיעור, וכשיעלה במחשבתו את הקב"ה המאציל את כל אלה מעל כל הנאצלים שהאציל הרי נמצא שהוא מרומם ומגדיל את הבורא במחשבתו בעילוי נורא, וכך מחייב את ההתבוננות בדבר זה בעל שומר אמונים הקדמון.

בנוסף לכך, איש יהודי השואל שאלה שאין בתורה הנגלית תשובה על כך כי אם בחכמת הקבלה, כמו תורת הגלגולים, מן החובה להשיב לשואל דבר, אף שיסוד התשובה בחכמת הקבלה, והן הן הכללים העומדים מאחורי גילויי הקבלה הנמצאים באתר שלנו. חנוכה שמח - מנשה ישראל