האם מותר ללכת למקום שיש בו ריקודים מעורבים?

  • ז' כסלו התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי חבר שחושב שבגלל שלא כתוב בפירוש שאסור ללכת למועדונים בהלכה אז זה לא אסור. האם תוכל לתת לי ממקור לכך שאסור ללכת למקום שיש בו ריקודים מעורבים של בנים ובנות? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

פשוט וברור שאסור ללכת למקומות כאלה מכמה טעמים, ומהם:

א. יש איסור נגיעה באישה בפרט אם נהנה מכך (ראה שלחן ערוך אבן העזר סימן כ סעיף א).

ב. אסור להביט באישה לשם הנאה (שם סימן כא סעיף א), ובמקומות שדרך להיות מכוסה (כגון זרועותיה) אפילו ראיה בעלמא שלא לשם הנאה אסורה (משנה ברורה סימן עה סק"ז).

ג. ועוד שאסור להביא את עצמו לידי הרהור עבירה (שלחן ערוך אבן העזר סימן כג סעיף ג). ויעויין עוד בביאור הלכה (סימן שלט סעיף ג, ד"ה להקל) מה שהביא מתשובת זכרון יוסף שהאריך בחומר האיסור של ריקודים מעורבים.

בברכה,

הלל מאירס