החזר מוצר שנלווה מהשכנים

  • ז' כסלו התש"פ

שאלה

קרה לנו כמה פעמים שהלווינו אקמול, מיץ לימון וכו' לשכנים. אנחנו נותנים להם את הבקבוק. אם הם משתמשים בקצת, יתכן שהם יחזירו את הבקבוק כפי שהוא, והכמות ניתנת כמתנה. אך אם הם גומרים את הבקבוק הם מחזירים בקבוק שלם. השאלה אם זה נקרא ריבית?
(עד עכשו נהגנו שאם מחזירים בקבוק שלם אומרים בפירוש שזה ניתן במתנה (כלומר אין כאן החזר של כמות כנגד כמות) - האם נהגנו כשורה? ואם לא, איך אפשר לתקן. הסיטואציה חזרה על עצמה מספר פעמים, מצידנו ומצדם.)

איך אפשר להמנע מבעיות ריבית במצב זה? האם עדיף לא להחזיר בכלל? או מה רצוי לעשות.

תשובה

שלום וברכה

אין ללוות חצי חבילה ולהחזיר חבילה שלימה אבל אין צורך לדקדק להחזיר בדיוק כמה שלקחו רק להחזיר משוער +-.