חברה והשקפה

שחום וברכה, חבר שלי שאל אותי, איך מוכיחים נשמה?

  • ג' כסלו התש"פ

שאלה

שלום רב! אני בן 16 מתחזק מאוד.
ניהלנו וחבר שלי (אינו שומר תורה ומצוות) שממש בקיא בתחומי מדעים ופיזיקה, שיחה על תורה ומדע ושנינו ממש נהנינו.
ואז הוא שאל אותי בסקרנות האם יש הוכחה לקיום נשמה?
ניסיתי לראות אם אני זוכר, ואמרתי לו שזו שאלה ממש יפה ושאבדוק לו אותה, והוא שמח.
לכן רציתי לשאול בשמו, האם יש הוכחה לקיום נשמה?
תודה רבה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

יישר כח על תהליך ההתחזקות, אין ספק שבחרת בחיים. בעז"ה תמשיך ותתחזק.
יפה שאתם שואלים, שכן אמרו חז"ל שלא הביישן למד.

יש להבין שאם לא היתה באדם נשמה, אז לא היה אף אחד בתוך המוח שמרגיש רגשות וחווה חוויות. מכונות כמובן לא מרגישות כאב ולא רגשות, הן רק מגיבות לפי התוכנה שטבועה בהן להישרדותן.

ללא נשמה היה האדם דומה לרובוט חסר תודעה, לא היה מרגיש וחווה, אלא פועל כמו חרק ללא תודעה ובחירה חופשית - מכונה שאינה מבינה דבר, ולא רואה דבר, אלא רק מתפקדת על פי הפקודות והטבע המוטבע בה.

אנו ברגע זה נשמות בתוך גוף, ורק מסיבה זו בכוחנו לראות ולשמוע את מה שהגוף משדר לנו.
אך הגוף עצמו איננו רואה או שומע או מרגיש, אך הנשמה שבתוכו רואה ומרגישה, והיא משתמשת בגוף כנהג בתוך רכב. כשם שנהג יכול לעזוב את הרכב, ולהמשיך לראות וללכת בלא הרכב, כך הנשמה מסוגלת לעזוב את הגוף, לראות ללא הגוף ולנוע ללא גוף.

הנשמה היא למעשה התודעה הפנימית (האני) שמניע את הגוף. כך שאנו ברגע זה נשמות שחושבות ומדברות זו עם זו רק בזכות תחושת ה"אני" הפנימית שלנו, בלעדיה היינו רובוטים חסרי מחשבה.

נא לראות בהרחבה במאמר: האדם מכונה או נשמה -

הוכחה מדעית לקיומה של הנשמה: האם הירוק שלי זהה לירוק שלך?

קווליה: הוכחה מדעית מפתיעה לקיומה של נשמה באדם

 "הוכחות למציאות רוחנית באדם - מתוך האדם":

בימינו יש לכך גם עדויות רבות שנחקרות בספרות המדעית.

ישנם למעלה מ-30 מיליון מקרים מדווחים של מתים קליני מרחבי העולם, המספרים על יציאה מן הגוף ומנהרה וקול שדיבר אליהם בכח המחשבה ושאל אם רצונם לשוב לעולם הזה או להמשיך לעולם האמת (דרך המנהרה). חוקרים רציניים מאוד, הן נוירולוגים והן פסיכיאטרים חקרו תופעה מדהימה זו והעידו על אמיתתה. הנה דוגמה מרשימה במי שחוותה מוות קליני בתור ילדה קטנה:
https://www.hidabroot.org/article/221954

נשמח לעזור לכם בכל שאלה נוספת.

לתשובות רבות באמונה, אתם מוזמנים לחפש בגוגל את המילים "שיחה גורלית", ולקרוא דו-שיח המאגד שאלות על הנשמה והחיים לאחר המוות, משמעות החיים ועוד.

בברכה,
דניאל בלס