נשים

צניעות

  • א' כסלו התש"פ

שאלה

שלום
אני בחורה מאמינה מאוד אוהבת את ה' ואת הדת ושומריה יש לי בעיה נורא קשה עם צניעות ספציפית חצאיות אני חרדית מבית הייתה לי ירידה בעיקר בצניעות במשך שנתיים בערך הייתי נראית חילוניה לכל דבר אבל תמיד שמרתי שבת וכשרות התחזקתי בשנה האחרונה חיצונית הבעיה היא שנורא קשה לי עם חצאיות ומלא פעמים שאני שמה חצאיות הם קצרות או צמודות או שמלות כאלה.. אני אוהבת לשים מכנסיים רחבים כאלה מהסוג כמו של הפיג'מות זה נורא נוח לי ככה גם לא רואים לי כלום אני לא מרגישה אי נוחות ברגליים שרואים לו או התכופפות..
ולפעמים אני כבר מרגישה שעדיף אני ישים מכנסיים כאלה במקום החצאיות הצמודות או הקצרות
מה עליי לעשות נורא קשה לי להחליט כי אני גם רוצה להתחתן עם מישו מאמין אבל מראה עלול לבלבל
בבקשה עזרו לי לעשות סדר בראש בעניין

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שזכית להתחזק ולהתעלות ולהיות מבעלי התשובה שגדולים יותר מצדיקים גמורים. בורא עולם שמח בך ואוהבך מאוד ומתגאה בך בכל פמליא של מעלה כמבואר בדברי רבותינו

אמת שמכנס רחב צנוע יותר מחצאית מיני אבל לא מחצאית צמודה.

בכל זאת מאחר ואת ברוך ה' מתחזקת בצניעות וכעת את מנסה להתחזק וללכת רק בחצאיות, הרי שבוודאי ראוי לך להימנע כליל ממכנסיים. עצם הדבר שאת לא מרגישה נוח בחצאית מיני יתן לך את הדירבון להמשיך ולהתחזק יותר בחצאית שהיא מספיק ארוכה.  אמרו חכמים הבא להיטהר מסייעין לו ומאחר ואת רוצה להתחזק ועושה השתדלות על כך הרי שבוודאי תזכי לעזרת הבורא יתבך שמו ובוודאי תצליחי להגיע בהמשך לשמור את כל גדרי הצניעות כראוי.

לחיזוק, אציע לראות את ההרצאות הבאה היופי שבצניעותממלכת הצניעות.

נשמח לסייע לך עוד ככל הצורך,