זוגיות

איך אדע אם יש לי זיווג משורש נשמה?

  • ל' חשון התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב. נתקלתי בשיעורי תורה האומרים שלכל אדם יש זיווג משורש נשמה. ואם חטא בגלגול קודם אז הנשמה יורדת למטה עם נשמות לא מאותה הנשמה אך יכולות להסתדר.ואם לא אשיג את אותו הנשמה אז מישהי אחרת תשיג אותה.אך אדע עם יש לי זיווג משורש נשמתי או זיווג שלא משורש נשמתי?. זה נורא מדכא אותי לחשוב שלא אמצע את זיווגי משורש נשמתי ומעסיק לי את המחשבות. ומה אוכל לעשות כדי לזכות בטוח בזיווגי ההגון ללא שום פשרות המתאים לי . ואם אעשה תשובה מלאה כמובן שמאהבה רבה אוכל למצוא את זיווגי ? ועוד שאלה: אם עברתי גלגול נשמות וחטאתי בגלגול הקודם. איך אדע זאת? ואם כן. לא אקבל זיווג משורש נשמתי? תודה מראש. בתאל הודיה.

תשובה

שלום וברכה

אין כל סיבה להתעסק בזה. עלינו לעשות השתדלות ראויה למצוא זיווג ולבדוק את הזיווג על פי הנאמר כאן  אם זה נראה מתאים אין כל סיבה לחשוב שהוא לא משורש נשמתך.