חולה במחלת היפטיטיס C שזה מחלה מדבקת ורוצה לטבול במקווה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! אני בת 27 אם לשניים לאחר הלידה השניה התברר לי שאני חולה במחלת היפטיטיס C שזה מחלה מדבקת דרך הדם ברצוני כן ללכת למקווה אחרי נידה אבל אני מפחדת כי יש לי בידיים סדקים ויוצא משם דם מהיובש אני מפחדת להדביק אחרים מה עליי לעשות אשמח לתשובתכם המהירה.

תשובה

אם אכן יש סכנת הדבקה אפי` במעט הדם המבצבץ מהסדקים ביד, צריך לתאם עם הבלנית להגיע למקוה ממש לפני סגירת המקוה, כשהמים שטבלת בהן לא ישמשו לטבילה לאשה נוספת.

רפואה שלמה - מנשה ישראל