שו"ת חנוכה

הלכות חנוכה - מגיע הביתה מאוחר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב יש לי בעיה בחנוכה אני כנראה אעבוד מ2 בצהריים עד ל12-12 וחצי בלילה כל יום מה שאומר שאני לא יצליח להגיע הביתה להדליק נרות חנוכה עם המשפחה:( אני בן 17 וחצי ככה שהגעתי לגיל מצוות שאפשר להדליק לבד אבל השאלה שלי היא: האם אפשר להגיע ולהדליק מחדש ולברך והכל בעצמי אם אפשר את ההלכות בנושא וקצת הסבר מה לעשות אותה חנוכיה וזה אני אשמח כי אני ממש לא רוצה להפסיד את זה זה מצווה תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אם אתה ממוצא אשכנזי, עליך להדליק בשעה שאתה מגיע הביתה, אפי` לאחר חצות, ואם בני המשפחה ערים אפשר לך גם לברך, אם כולם כבר ישנים אתה יכול להדליק בברכה אצל החלון הפונה לצד הרחוב באם ישנם עדיין עוברים ושבים ברחוב. אם אתה גר בישוב שבשעת ההדלקה שלך כבר כולם ישנים, תדליק בלא ברכה.

אם אתה ממוצא ספרדי, אתה פטור מלהדליק מכיון שכבר יצאת ידי חובה במה שהדליקו המשפחה לפני זה. אם בכל זאת אתה רוצה להדליק, אין לברך את הברכות.

בהצלחה - מנשה ישראל